Utslippene i Kina kraftig ned på grunn av koronaviruset

Satellittbilder fra Nasa og det europeiske romsenteret viser at utslippene i Kina er kraftig redusert, iallfall delvis som følge av det nye koronaviruset.

Bildene viser at nivået på nitrogendioksid (No2), en giftig gass som kommer fra biler og industri, stupte i februar i forhold til januar, omtrent samtidig med at myndighetene innførte drastiske tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset.

Forskere i Nasa sier at nedgangen i No2-utslipp først viste seg rundt Wuhan, der virusutbruddet startet, og deretter spredte seg rundt i landet.

Nedgangen falt sammen med at myndighetene innførte restriksjoner på samferdsel og handel, og med at millioner av mennesker ble beordret til å holde seg hjemme.

– Det er første gang jeg har sett en så dramatisk nedgang over et så stort område i forbindelse med en spesifikk hendelse, sier Fei Liu, en forsker på luftkvalitet ved Nasa.

Forskerne har tidligere observert mindre nedgangsperiode i No2-utslipp i forbindelse med finanskrisen i 2008 og mer lokal nedgang under OL i Beijing samme år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært