Første korona-dødsfall registrert i Australia

Cruiseskipet Diamond Princess ved havnen i Yokohama i Japan. En australsk mann er død i Perth i Western Australia etter at han ble smittet med koronavirus om bord i skipet. Mannen er det første australske dødsofferet. Foto: Kyodo News / AP/ NTB scanpix
Cruiseskipet Diamond Princess ved havnen i Yokohama i Japan. En australsk mann er død i Perth i Western Australia etter at han ble smittet med koronavirus om bord i skipet. Mannen er det første australske dødsofferet. Foto: Kyodo News / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En eldre mann som ble overført fra det virusrammede cruiseskipet Diamond Princess, er den første som har dødd av koronaviruset i Australia.

Helsedirektøren i delstaten Western Australia, Andrew Robertson, bekreftet søndag dødsfallet. Den 78 år gamle mannen var blitt fløyet til Australia sammen med sin ett år eldre kone. Av de 3.700 passasjerene om bord på cruiseskipet var det 164 australiere, melder ABC News.

Paret ble fløyet tilbake for litt over en uke siden. Den syke mannen ble lagt inn på Sir Charles Gairdner-sykehuset i Perth, men tilstanden forverret seg.

Helsedirektøren opplyser at også mannens kone er smittet av viruset, men at hennes tilstand skal være stabil. Hun er også innlagt på sykehus.

Australias regjering opplyste søndag at det er registrert 25 personer i landet som er smittet av koronaviruset. Dette tallet kan imidlertid stige. I delstaten Queensland prøver myndighetene å spore opp 40 personer som har fått behandling i en skjønnhetssalong hvor en ansatt er blitt diagnostisert med virussmitte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært