Trump vil trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan «umiddelbart»

President Donald Trump sa utenfor Det hvite hus lørdag at USA vil trekke sine styrker ut av Afghanistan umiddelbart nå som det er inngått en fredsavtale med Taliban. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
President Donald Trump sa utenfor Det hvite hus lørdag at USA vil trekke sine styrker ut av Afghanistan umiddelbart nå som det er inngått en fredsavtale med Taliban. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter signeringen av fredsavtalen med Taliban sier president Donald Trump sier han vil trekke amerikanske styrker ut av Afghanistan umiddelbart.

– I dag. De vil starte umiddelbart, svarte Trump på spørsmål om når amerikanske styrker vil begynne å trekke seg ut av Afghanistan.

Regjeringen i USA og den islamistiske Taliban-bevegelsen undertegnet lørdag en fredsavtale som legger til rette for amerikansk tilbaketrekking fra Afghanistan. Lørdag kveld kommenterte Trump avtalen i Det hvite hus.

– Ingen kan kritisere denne avtalen etter 19 år, sa Trump og refererte til hvor lenge USA har hatt styrker i Afghanistan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært