Første virusdødsfall i USA

<p>Russlands utenriksdepartement avviser anklagene som en «falsk historie». Bildet viser coronaviruset sett gjennom et mikroskop. Foto: AP/NTB scanpix</p>
Russlands utenriksdepartement avviser anklagene som en «falsk historie». Bildet viser coronaviruset sett gjennom et mikroskop. Foto: AP/NTB scanpix

Myndighetene i delstaten Washington på vestkysten av USA har meldt om det første dødsfallet fra koronaviruset i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et møte med pressen i Det hvite hus opplyste president Donald Trump at det var en kvinne i 50-årene som hadde andre sykdommer, som døde.

Dødsfallet skjedde i Kirkland i King County, en forstad til storbyen Seattle, og myndighetene der har iverksatt ekstra tiltak mot spredning.

Trump og visepresident Mike Pence, som har fått i oppdrag å ha overoppsyn med responsen på viruset, sier at 22 mennesker i USA er smittet av koronaviruset.

Helsemyndighetene er bekymret for tre personer som er smittet i de tre vestlige delstatene California, Oregon og Washington, fordi de ikke kjenner smittekilden.

De tre er en eldre kvinne med kroniske helseproblemer i California, en skoleelev i Everett i Washington og en ansatt på en skole ved Portland i Oregon. De tre har ikke vært noe sted der det har vært utbrudd, og ikke hatt kontakt med noen som har.

Tidligere tilfeller i USA inkluderer tre personer som ble evakuert fra den kinesiske byen Wuhan der viruset oppsto, og 14 andre som kom tilbake fra Kina. 42 amerikanske passasjerer på cruiseskipet Diamond Princess ble fløyet hjem og satt i karantene.

På pressemøtet kunngjorde Pence at USA innfører nye begrensninger på reiser til USA på grunn av viruset. Samtidig advarte han amerikanere mot å reise til deler av Italia, Sør-Korea og Japan der det har væt mange smittede.

Blant restriksjonene er et forbud mot alle reiser til og fra Iran. Trump sa også at han vurderer fullstendig å stenge grensa til Mexico.

Personvernpolicy