Norske styrker forblir i Afghanistan inntil videre

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), her sammen med forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen (t.h.), sier det er for tidlig å si hvordan fredsavtalen mellom Afghanistan og Taliban vil påvirke det norske, militære nærværet i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), her sammen med forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen (t.h.), sier det er for tidlig å si hvordan fredsavtalen mellom Afghanistan og Taliban vil påvirke det norske, militære nærværet i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er for tidlig å si hvordan fredsavtalen mellom USA og den islamistiske Taliban-bevegelsen vil påvirke Norges militære bidrag, ifølge forsvarsministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Norge vil fortsette det militære bidraget på 60 personell til RSM. Fra april vil vi øke dette bidraget ytterligere ved å overta ledelsen av et flernasjonalt militært sykehus, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i en uttalelse til NTB.

RSM er forkortelsen på oppdraget Resolute Support Mission som Norge deltar i.

Bakke-Jensen fremholder at det er situasjonen på bakken som er styrende for justeringer i styrkebidraget.

– Det er derfor for tidlig å si noe om hvordan avtalen på sikt vil påvirke vårt militære bidrag. Dette er noe Nato nøye vil vurdere i lys av den endrede sikkerhetssituasjonen fremover og som regjeringen da vil ta stilling til, sier han.

Bakke-Jensen understreker at avtalen mellom USA og Taliban, som ble undertegnet lørdag ettermiddag i Qatars hovedstad Doha, er et viktig skritt i retning av en fredsprosess i Afghanistan.

USAs regjering planlegger å trekke alle amerikanske styrker ut av Afghanistan i løpet av 14 måneder.

Personvernpolicy