USA melder om flere virustilfeller uten kjent årsak

Representanter for helsemyndighetene i Oregon informerte fredag folkevalgte i delstatshovedstaden Salem om forberedelsene som gjøres for å håndtere mulig spredning av koronaviruset. Foto: Andrew Selsky / AP / NTB scanpix
Representanter for helsemyndighetene i Oregon informerte fredag folkevalgte i delstatshovedstaden Salem om forberedelsene som gjøres for å håndtere mulig spredning av koronaviruset. Foto: Andrew Selsky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest i USA er koronaviruset påvist hos fire personer som er blitt smittet på ukjent vis. Tilfellene tyder på at viruset er i ferd med å spre seg i befolkningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste tilfellet er en gutt i delstaten Washington, ifølge amerikanske helsemyndigheter. Han er plassert i hjemmekarantene.

I nabodelstaten Oregon ble det fredag kjent at en voksen person som har vært i kontakt med andre på en barneskole, er smittet. Vedkommende er innlagt på sykehus etter å ha testet positivt på koronaviruset.

VIDEO: Donald Trump forteller at USA er helt forberedt på koronaviruset

Helsedirektør Patrick Allen i Oregon sier delstaten har vært forberedt på det som nå har skjedd. Skolen som pasienten hadde kontakt med, blir stengt fram til 4. mars og vil bli desinfisert.

Tidligere denne uka ble det også rapportert om to lignende tilfeller i California. Heller ikke her er det kjent hvordan personene er blitt smittet. Ingen av dem har vært på reise eller vært i kontakt med noen man vet har vært smittet av koronaviruset.

Det totale smittetallet i USA er også i ferd med å stige og passerte fredag flere enn 60 personer, ifølge det amerikanske folkehelseinstituttet CDC.

Gutten i Washington og personen som har fått viruset påvist i Oregon, regnes som antatt smittede inntil prøveresultatene er bekreftet av CDC.