Konflikt om kongolesisk stjerne førte til branner og evakuering av Gare de Lyon

Om lag 30 kjøretøy, for det meste scootere, ble satt i brann, og demonstranter skal også ha forsøkt å hindre brannmannskap i å ta seg fram til Gare de Lyon i Paris.
Om lag 30 kjøretøy, for det meste scootere, ble satt i brann, og demonstranter skal også ha forsøkt å hindre brannmannskap i å ta seg fram til Gare de Lyon i Paris. Foto: Julien Claus / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deler av Gare de Lyon i Paris ble fredag kveld evakuert etter at demonstranter som protesterte mot en kongolesisk sanger, satte fyr på mopeder og søppelkasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ulovlige demonstrasjonen var rettet mot konserten til den kongolesiske artisten Fally Ipupa. Eksil-kongolesere anklager ham for å støtte Kongos tidligere president Joseph Kabila og etterfølgeren Felix Tshisekedi.

Om lag 30 kjøretøy, for det meste scootere, ble satt i brann, og demonstranter skal også ha forsøkt å hindre brannmannskap i å ta seg fram.

– Unngå området og la nødetatene få komme fram, tvitrer politiet i Paris under uroen.

Senere ble det meldt at brannen var under kontroll og i ferd med å bli slukket.

Politiet kaller volden for uakseptabel, og 23 personer er pågrepet. Opptøyene startet med en verbal krangel mellom Ipupa-fans og kongolesiske opposisjonstilhengere utenfor konsertarenaen.

– Med musikken deres får den kongolesiske regjeringen hele folket på sin side, mens de slakter og voldtar kvinner og barn, sier en av opposisjonstilhengerne, Willy Dendebe, til AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har vært her i Frankrike i 30 år på grunn av dem, la han til.

Brannene sendte en tykk, svart røyksky opp over området.

Togselskapet SCNF sier at undergrunnsstasjonen på Gare de Lyon ble evakuert for sikkerhets skyld. Togtrafikken ble sterkt forsinket.

En planlagt konsert med Ipupa i 2017 ble avlyst på grunn av faren for uro.