Bil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet

<p>En cateringbil skal ha krasjet inn i et SAS-fly på Tenerife. Flyet skulle til Oslo og må utbedres før det kan frakte 180 passasjerer til Norge.</p>
En cateringbil skal ha krasjet inn i et SAS-fly på Tenerife. Flyet skulle til Oslo og må utbedres før det kan frakte 180 passasjerer til Norge. Foto: NTB scanpix

180 SAS-passasjer må belage seg på enda en natt på hotell, etter at en cateringbil krasjet med et SAS-fly på flyplassen på Tenerife tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle passasjerene hadde kommet om bord i flyet som skulle ta dem til Oslo lufthavn, da en cateringbil krasjet inn i flyet. Flyet fikk så store skader at avgangen måtte kanselleres, skriver Flysmart24.

– Jeg har fått opplyst at det var en cateringbil som forårsaket skaden, og det er en ripe i skroget. Denne må repareres på flyplassen, og 180 passasjerer er innlosjert på hotell, sier informasjonssjef John Eckhoff i SAS.

Det er ventet at flyet i stedet vil ta av onsdag morgen.

Det har vært store problemer for flytrafikken til og fra Kanariøyene på grunn av værfenomenet calima siden lørdag. Kombinasjon av vind og sandstøv fra Sahara har gjort at flyplassene på øygruppa måtte stenge og mange turister ble værfaste.

Personvernpolicy