Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta

Leteaksjon etter ofre for flommen i Yogyakarta i Indonesia før helgen.
Leteaksjon etter ofre for flommen i Yogyakarta i Indonesia før helgen. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av hjem og bygninger er oversvømt mens regnet fortsetter å lamme Indonesias hovedstad Jakarta. Også presidentpalasset ligger under vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kraftig flom startet søndag på grunn av det kraftige regnværet, og elvene i Jakarta har steget med opptil 1,5 meter. Både boligområder og butikkstrøk er rammet, sier en talsmann for myndighetene.

Nærmere 300 mennesker er blitt hjemløse, transport og ferdselsårer er lammet, og vannmassene har tvunget myndighetene til å kutte strømmen.

Mens vannpumper har bidratt til å holde oversvømmelsene ved presidentpalasset i sjakk, er det statlige sykehuset Ciptio Mangunkusumo, som også er landets største, lagt under vann. Medisinske apparater og utstyr er ødelagt.

Nærmere 10 millioner mennesker bor i Jakarta, der terrenget synker fordi store mengder av grunnvannet blir pumpet ut. Byen er også utsatt for jordskjelv og flom. Indonesias president Joko Widodo har tidligere sagt at han ønsker å flytte hovedstaden til øya Borneo.

Meteorologene har varslet at regnet vil fortsette de to neste ukene.

Flom og skred tok livet av minst 60 mennesker i Jakarta i januar. Flere hundre tusen mennesker måtte flytte og flyplassen ble stengt.

I helgen ble ti speidere funnet omkommet etter styrtregnet midt på øya Java, der også hovedstaden ligger.