Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president

Senator Bernie Sanders, her med kona Jane ved sin side under et politisk møte i San Antonio lørdag, sier til kanalen CBS at han ikke synes det er dumt å møte sine motstandere når han blir spurt om han ville møtt nordkoreanske Kim Jong-un dersom han ble president. Foto: Eric Gay/ AP/ NTB scanpix
Senator Bernie Sanders, her med kona Jane ved sin side under et politisk møte i San Antonio lørdag, sier til kanalen CBS at han ikke synes det er dumt å møte sine motstandere når han blir spurt om han ville møtt nordkoreanske Kim Jong-un dersom han ble president. Foto: Eric Gay/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernie Sanders sier han er villig til å møte Nord-Koreas leder om han blir president, men ikke utveksle kjærlighetsbrev slik han mener Donald Trump har.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Til forskjell fra Donald Trump synes jeg ikke Kim Jong-un er en god venn. Jeg vil ikke utveksle kjærlige brev med en morderisk diktator. Vladimir Putin er ingen god venn av meg, sa Sanders søndag kveld da han ble intervjuet i det respekterte amerikanske nyhetsprogrammet «60 minutes» på CBS.

Under intervjuet svarer Sanders bekreftende på spørsmålet om han vil gå med på å møte Nord-Koreas leder, Kim Jong-un eller andre av USAs motstandere dersom han blir valgt til president, melder CNN.

Sittende president Donald Trump ble den første amerikanske presidenten som har møtt Nord-Koreas leder da han møtte Kim Jong-un 12. juni i 2018 i Singapore. Sanders støtter møtet, men han mener presidenten ikke var godt nok forberedt.

– Å møte sine motstandere synes jeg ikke er en dårlig ting. Jeg tror dessverre Trump gikk inn i møtet uforberedt, at det var en fotomulighet, og at han ikke hadde det nødvendige diplomatiske forarbeidet for at det skulle bli en suksess, sa Sanders til intervjueren.