Togos president gjenvalgt for fjerde gang

Det foreløpige resultatet etter presidentvalget i Togo viser at den sittende president Faure Gnassingbe har vunnet med god margin, opplyser landets valgkommisjon. Her fra et stemmelokale i hovedstaden Lomé lørdag. Photo: Sunday Alamba/ AP/ NTB scanpix
Det foreløpige resultatet etter presidentvalget i Togo viser at den sittende president Faure Gnassingbe har vunnet med god margin, opplyser landets valgkommisjon. Her fra et stemmelokale i hovedstaden Lomé lørdag. Photo: Sunday Alamba/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpige resultater fra opptellingen viser at Togos president Faure Gnassingbe har vunnet sin fjerde valgperiode, opplyser landets valgkommisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gnassingbe vant 72 prosent av stemmene i den første valgrunden av presidentvalget, opplyste valgkommisjonen (Ceni) søndag. Han var dermed langt foran Togos statsminister Agbeyome Kodjo som fikk en oppslutning på 18 prosent.

Faure Gnassingbe (53) har ledet det vestafrikanske landet med 3,8 millioner innbyggere siden 2005. Han overtok da etter sin far Gnassingbe Eyadema som styrte landet med jernhånd i 38 år til sin død.

I alt seks andre kandidater stilte til valg mot den sittende presidenten.

I 2017 og 2018 var det store demonstrasjoner som krevde en slutt på fem tiår med dynastistyre som aldri har greid å redusere fattigdommen i landet i særlig grad. Men protestene tok slutt som følge av regimets undertrykking og krangling innad i opposisjonen.