Par i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere

Video: Det turvante paret aner ikke hva som gikk galt.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paret forlot Airbnb-en de leide for å gå seg en tur på valentinsdagen, 14 februar. De kom aldri tilbake. Én uke senere ble de funnet i villmarken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske Ian Irwin (72) og Carol Kiparsky (77) skulle bare gå seg en skogstur i området rundt hytta de leide i Marin County i California. Da de unnlot å komme tilbake til hytta, ble de omsider meldt savnet. Om lag 500 frivillige deltok i søket etter det forsvunne paret.

Hytta de leide ligger i et skogsområde med svært tett vegetasjon. Det gjorde leteaksjonen svært utfordrende, opplyser letemannskaper til nyhetskanalen KTVU.

Les også : Amerikaner (30) forsvant – funnet i ødemarken etter tre uker

Overlevde på vann fra bekk

Først en uke senere ble paret funnet. Søkshunden Grute ledet to frivillige til paret som hadde søkt tilflukt ved en bekk. De hadde overlevd i én uke ved å drikke vannet fra bekken.

– De var i god behold, men led av mild hypotermi. Årsaken til at de har greid å holde seg i livet er nok det at de oppdaget denne bekken, forteller Quincy Webster, en letemannskap i Marin County til KTVU.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paret ble fraktet til sykehuset og ble skrevet ut kort tid etter. Til politiet forklarer de at de gikk seg vill i mørket og forvillet seg enda mer i forsøk på å finne veien tilbake.

Aner ikke hva som skjedde

– De gikk seg vill i mørket og aner ikke hva som skjedde, gjenforteller politimann Brendan Schneider nyhetskanalen. Paret er aktive turgåere og har vært på tur i området de forsvant i flere ganger tidligere.

Les også: Femåring bar baby nesten en kilometer i sprengkulde

Se video: Plutselig oppdaget redningsmannskapene et «SOS» i snøen: