Sør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset

Den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in (i midten) hever varslingsnivået til aller høyeste nivå etter at landet fortsetter å rammes av det nye koronaviruset. Foto: Yonhap / AP / NTB scanpix
Den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in (i midten) hever varslingsnivået til aller høyeste nivå etter at landet fortsetter å rammes av det nye koronaviruset. Foto: Yonhap / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Moon Jae-in hever varslingsnivået i Sør-Korea til aller høyeste nivå på grunn av spredningen av det nye koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Situasjonen med covid-19-viruset står nå overfor et alvorlig vendepunkt. De neste dagene vil bli avgjørende, sier presidenten.

Moon sier at regjeringen nå vil trappe opp den nasjonale beredskapen for å forsøke å få bukt med viruset, som har rammet landet hardt den siste tiden.

Han oppfordrer samtidig også lokale myndigheter rundt om i landet til å ta i bruk ekstraordinære tiltak for å hindre ytterligere spredning av viruset.

Sør-Korea er landet som, bortsett fra Kina, er hardest rammet av covid-19-viruset.

Det er påvist 123 nye tilfeller av viruset i Sør-Korea. Dermed er totalt 556 personer smittet i landet. Totalt har fire personer mistet livet i Sør-Korea.