Pompeo:USA planlegger å undertegne avtale med Taliban

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA og Taliban kan komme til å underskrive en avtale 29. februar. Her er han fotografert før avgang fra flyplassen i Riyadh fredag.
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA og Taliban kan komme til å underskrive en avtale 29. februar. Her er han fotografert før avgang fra flyplassen i Riyadh fredag. Foto: Andrew Caballero-reynolds / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA planlegger å signere en avtale med Taliban 29. februar. Avtalen kan omhandle tilbaketrekking av amerikanske soldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA er beredt på å undertegne en avtale med Taliban, om enigheten om å redusere voldsbruken i Afghanistan overholdes, sier Pompeo i en uttalelse.

Afghanistans nasjonale sikkerhetsråd kunngjorde tidligere fredag at USA, afghanske sikkerhetsstyrker og Taliban skal trappe ned voldsbruken i en uke fra og med lørdag.

– Om dette overholdes, er det ventet at signeringen av USA-Taliban-avtalen vil finne sted, heter det i uttalelsen.

Afghanske myndigheter har tidligere uttalt at en avtale mellom USA og Taliban, som vil omhandle tilbaketrekking av et stort antall amerikanske soldater, kan bli inngått i slutten av februar i Doha i Qatar.

En Taliban-kilde i Pakistan sa til nyhetsbyrået AFP tidligere fredag at begge sider er enige om at dette vil finne sted 29. februar.

Afghanistan: Krigshandlingene skal trappes ned lørdag