Russisk kunstner siktet for sexvideo-spredning i Frankrike

Den russiske kunstneren og politiske aktivisten Pjotr Pavlenskij er siktet for å spredd en sexvideo.
Den russiske kunstneren og politiske aktivisten Pjotr Pavlenskij er siktet for å spredd en sexvideo. Foto: Christophe Ena / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den omstridte russiske kunstneren Pjotr Pavlenskij er siktet for sin rolle i spredningen av en sexvideo som førte til at en fransk ordførerkandidat trakk seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekreftet kunstnerens advokat tirsdag.

Pavlenskij, som fikk innvilget politisk asyl i Frankrike i 2017, har vedgått å ha lastet opp sexvideoen av ordførerkandidat Benjamin Griveaux i Paris til en nettside for «å avsløre Griveauxs hykleri».

Både Pavlenskij og kjæresten Alexandra de Taddeo, som fikk tilsendt videoen, er siktet for brudd på privatlivets fred og for å ha publisert en video med seksuelt innhold uten å ha fått samtykke til det.

Videoen fra 2018 førte til at Griveaux trakk seg som ordførerkandidat i Paris forrige uke. Han tilhører president Emmanuel Macrons parti og var en sterk kandidat til ordførerposten.

Pavlenskij (35) og de Taddeo (29) ble pågrepet søndag og ble avhørt i to dager. De ble løslatt på tirsdag, men de Taddeo har fått pålegg om å ikke kontakte Pavlenskij.