Buttigieg beholder knapp ledelse over Sanders i Iowa

En kontrolltelling av resultatene i Iowa viser at det nærmest er dødt løp mellom Pete Buttigieg og Bernie Sanders. Sistnevntes valgapparat vil ha ny telling. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
En kontrolltelling av resultatene i Iowa viser at det nærmest er dødt løp mellom Pete Buttigieg og Bernie Sanders. Sistnevntes valgapparat vil ha ny telling. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det demokratiske partiet i Iowa har offentliggjort resultatet av kontrolltellingen i delstaten. Presidentkandidat Bernie Sanders' valgapparat vil ha ny telling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet fra mer enn 100 valgkretser er kontrollert og rettet i 26 av dem. I den nye opptellingen får Pete Buttigieg 26,188 prosent av delegatene, mens Sanders får 26,184 prosent, skriver CNN.

Opptellingen påvirker likevel ikke fordelingen av de nasjonale delegatene. Buttigieg får 14 delegater fra Iowa, og Sanders får 12 delegater, ifølge partiet.

Nyhetsbyrået AP skriver at det fremdeles ikke er i stand til å utrope en vinner i Demokratenes første nominasjonsvalg siden resultatene fremdeles ikke er nøyaktige og skal kontrolleres.

Jeff Weaver, lederen for Sanders valgkampapparat, sier de har vært i kontakt med Det demokratiske partiet i Iowa gjennom kontrolltellingen.

– Ut fra det vi forstår er resultatet, vil vi be om en ny telling, sa Weaver til nyhetsbyrået AP tirsdag.