Passasjerer får forlate virusfast cruiseskip i Japan

Karantenetiden er over for de gjenværende passasjerene på cruiseskipet Diamond Princess, som har ligget i Yokohama sør for Tokyo siden starten av februar. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix
Karantenetiden er over for de gjenværende passasjerene på cruiseskipet Diamond Princess, som har ligget i Yokohama sør for Tokyo siden starten av februar. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karantenetiden er over for de gjenværende passasjerene på cruiseskipet Diamond Princess, som har ligget i Yokohama sør for Tokyo siden starten av februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passasjerene som testet negativt på det nye koronaviruset, og som ikke har symptomer, begynte onsdag å forlate cruiseskipet.

Diamond Princess har ligget i karantene i 14 dager med om lag 3.700 mennesker om bord på grunn av smitte hos en passasjer som gikk i land i Hongkong. Over 500 personer om bord er smittet av covid-19-viruset.

Om lag 500 passasjerer får forlate skipet de neste timene. Det kan ta opp til tre dager å få alle testresultatene og før alle passasjerene kan få gå i land.