Voldsom krasj på sisterunden av Daytona 500

Ryan Newman og bilen krasjer voldsomt på finalerunden av Nascar-løpet Daytona 500 mandag.
Ryan Newman og bilen krasjer voldsomt på finalerunden av Nascar-løpet Daytona 500 mandag. Foto: Terry Renna / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nascar-føreren Ryan Newman mistet kontrollen over bilen på sisterunden av Daytona 500-løpet og krasjet stygt. Han ble alvorlig skadd, men ikke livstruende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Newman tok seg opp i ledelsen ut på finalerunden av det prestisjetunge racet. Han fikk en liten dytt, mistet kontrollen og endte i sikkerhetsmuren som omkranser banen. Bilen slo kollbøtte så vrakrester og gnister føk, og den endte skliende over mållinjen hvor den også tok fyr.

Etter at redningsmannskapene hadde fått slukket brannen og fått Newman ut av bilen ble han sendt til sykehus. Bilen, en Ford Mustang med et solid sikkerhetsbur, var fullstendig knust.

– Han har pådratt seg alvorlige skader, men legene opplyser at det ikke livstruende skader, skrev laget hans Roush Fenway Racing i en pressemelding.

Etter Newmans krasj var det Denny Hamlin som kunne kjøre inn til sin annen strake seier i løpet. Det var derimot med den minste marginen i løpets 59 år lange historie. Han var 0,014 sekund foran toeren Ryan Blaney. Det var for øvrig Blaney som kjørte inn i Newman.

De to kjører for det samme laget, og han opplyste at han forsøkte å gi Newman et lite ekstra dytt for å hjelpe ham til seieren.