Politiet jakter ranere etter dorulltjuveri i Hongkong

Innbyggere i Hongkong hamstrer toalettpapir i frykt for at forsyningen av den nødvendige varen tar slutt. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Innbyggere i Hongkong hamstrer toalettpapir i frykt for at forsyningen av den nødvendige varen tar slutt. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bevæpnede ranere som stjal flere hundre ruller med toalettpapir, blir jaktet av politiet i Hongkong. Toalettpapir er blitt mangelvare på grunn av virusfrykt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om myndighetene har forsikret innbyggerne om at forsyningen av toalettpapir ikke er påvirket av utbruddet av det nye koronaviruset, er rullene blitt en ettertraktet vare i millionbyen.

Politiet sier en lastebilsjåfør ble stoppet tidlig mandag utenfor et supermarked i Mong Kok, et område som ikke er ukjent med organisert kriminalitet.

– En sjåfør ble truet at tre menn med kniv som tok toalettpapir verdt mer enn 1.000 Hongkong-dollar, sa en polititalsmann til nyhetsbyrået AFP.

Utbyttet er verdt om lag 1.000 norske kroner.

Det meldes om nærmest hysteriske tilstander i Hongkong siden utbruddet av covid-19-viruset startet i Kina. Frykten er delvis drevet av Hongkongs erfaring med dødelige virus. I 2003 døde 299 innbyggere i sars-utbruddet.

Nå får butikker ikke fylt hyllene med basisvarer fort nok, og folk står i lange køer for å skaffe seg de nødvendige rullene. Også varer som ris, pasta, desinfiserende middel og andre vaskeprodukter er ettertraktet.

Utbruddet kommer etter langvarige og voldelige protester mot den Beijing-vennlige Hongkong-regjeringen. Myndighetene mener falske rykter på internett har utløst panikkinnkjøpene og sier forsyningen fremdeles er god.