Voldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia

Folk blir brakt i sikkerhet i Nantgarw i Wales. Foto: Ben Birchall / PA via AP / NTB scanpix
Folk blir brakt i sikkerhet i Nantgarw i Wales. Foto: Ben Birchall / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske meteorologer har utstedt nesten 600 flomvarsler, noe som er ny rekord. I både Wales og Skottland blir folk bedt om å komme seg i sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Wales er det utstedt et rødt varsel, noe som betyr at folk må komme seg i sikkerhet fordi uværet kan ta liv. Sør i Skottland har innbyggere fått ordre om å evakuere.

Det kraftige regnværet har blant annet ført til at elven Taff har gått over sine bredder og oversvømmet deler av den walisiske byen Pontypridd, 20 kilometer fra Cardiff.

Les også: Flere isolert etter ras på Osterøy

Fly på bakken

Uværet, som har fått navnet Dennis, har også skapt kaos for reisende. Hundrevis av flyavganger er innstilt, og veier og jernbanestrekninger sperret.

Flere steder har trær blitt dratt opp med roten av kraftige vindkast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Porthleven sørvest i England fikk søndag merke uværet. Foto: Alastair Grant / AP
Porthleven sørvest i England fikk søndag merke uværet. Foto: Alastair Grant / AP

I Tredegar sørøst i Wales har det falt 105 millimeter nedbør i løpet av 24 timer, melder det britiske nyhetsbyrået Press Association.

Uværet begynte lørdag og er det andre ekstremværet som rammer De britiske øyer i løpet av en uke. Forrige helg var det stormen Ciara som førte til at både boliger og butikker ble oversvømt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Her forsøker flyet å lande under ekstremværet Ciara

Uddevalla-broen stengt

Også i Danmark og Sverige har uværet skapt store problemer.

I Danmark er flere flyginger til og fra Billund på Jylland innstilt, mens andre er enten omdirigert eller forsinket. Voldsom vind på tvers av rullebanen skaper problemer både for fly som skal lande og ta av, melder Ritzau.

I Sverige ble Uddevalla-broen stengt søndag formiddag på grunn av en vindstyrke på over 30 meter per sekund. Trafikken sørover på E6 blir i stedet ledet gjennom byen. Det er ikke klart når broen kan åpne igjen.

Enkelte steder i Vest-Sverige er det ventet like mye nedbør som det normalt faller i løpet av hele februar, og også her har flere trær blåst over ende slik at de sperrer for trafikken.