Cruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-19

Passasjerer fra MS Westerdam fikk gå i land i Kambodsja torsdag etter flere uker på sjøen og anløpsnekt fra flere land. Foto: Heng Sinith / AP / NTB scanpix
Passasjerer fra MS Westerdam fikk gå i land i Kambodsja torsdag etter flere uker på sjøen og anløpsnekt fra flere land. Foto: Heng Sinith / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne om bord på cruiseskipet som anløp Kambodsja er smittet av det nye koronavirus, mener myndighetene i Malaysia. For tidig å si, mener cruiseselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smitten ble påvist da kvinnen ble testet i Malaysia, opplyser helsemyndighetene i landet. Hun er den første fra MS Westerdam som tester positivt på det nye koronaviruset, skriver Reuters.

Skipet anløp torsdag Sihanoukville i Kambodsja med 1.455 passasjerer og et mannskap på 802 om bord. Da hadde skipet vært to uker til sjøs fordi Thailand, Japan, Taiwan og Filippinene nektet skipet å anløpe på grunn av frykt for virussmitte om bord.

Den 83 år gamle kvinnen ble fløyet til Malaysia sammen med 144 andre passasjerer. Hun er den eneste av dem som har fått påvist smitte, opplyser malaysiske myndigheter.

Cruiseselskapet Holland America Line mener det trengs flere tester for å bekrefte at den amerikanske passasjeren faktisk er smittet av covid-19-viruset.

– De første resultatene som har blitt rapportert, er foreløpige, og vi venter på resultatet fra den andre testen, sier selskapet i en uttalelse.