Finland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas

Minst 5.000 barn har kommet alene til Hellas som flyktninger. Greske myndigheter har tryglet andre EU-land om å overta ansvaret for minst 1.000 av dem. Foto: AP / NTB scanpix
Minst 5.000 barn har kommet alene til Hellas som flyktninger. Greske myndigheter har tryglet andre EU-land om å overta ansvaret for minst 1.000 av dem. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske myndigheter åpner for å ta imot noen av de 5.000 flyktningbarna som har kommet alene til Hellas. SV oppfordrer norske myndigheter til å gjøre det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder den finske kringkasteren YLE lørdag.

Innenriksminister Maria Ohisalo sier at de har vurdert en henstilling fra Hellas og nå forbereder seg på å hente barna ut av flyktningleirene.

I oktober i fjor ba greske myndigheter de andre EU-landene om å ta imot minst 1.000 av barna. Frankrike har allerede lovet å ta imot 400, og flere delstater i Tyskland har også sagt seg villige til å ta seg av noen av barna.

SVs Karin Andersen er leder for Stortingets kommunal- og forvaltningskomité. Hun mener norske myndigheter må ta ansvar og gjøre som Finland.

– Barna i flyktningleirene i Hellas lever i ren nød, uten skolegang, helsetilbud og trygghet. Norge må følge Finlands gode eksempel og evakuere barn ut av dette helvetet, sier hun til NTB.