Tyrkia truer med opptrapping i Idlib-provinsen i Syria

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia truer med å trappe opp sin militæroperasjon mot syriske regimestyrker i den syriske Idlib-provinsen dersom samtaler med Russland mislykkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske myndigheter ønsker å få løst den spente situasjonen i Idlib gjennom diplomatiske kanaler, sier den tyrkiske utenriksministere Mevlut Cavusoglu.

– Men dersom det ikke er mulig, vil vi ta nødvendige steg, la han til uten å gå i detalj om hva han mener. Cavusoglu kom med uttalelsen på sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Samtidig sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at den spente situasjonen i Idlib ikke kan løses før syriske regjeringsstyrker trekker seg tilbake til grensen som Tyrkia og Russland ble enige om i 2018.

Mandag reiser en tyrkisk delegasjon til Moskva for å diskutere krisen i Idlib-provinsen med russiske myndigheter.

Russland støtter Syrias president Bashar al-Assad og hans regime. Syriske regimestyrker har den siste tiden trappet opp sin offensiv mot Idlib, som er den siste opprørskontrollerte provinsen i Syria.

Samtidig har Tyrkia, som støtter syriske opprørere, utplassert styrker i Idlib-provinsen, og flere tyrkiske soldater er drept i kamper med russisk-støttede syriske soldater.