Kinas utenriksminister: – Skal vinne krigen mot viruset

En kvinne forsøker å beskytte seg mot Wuhan-viruset i Beijing. Det første dødsfallet i Europa er nå registrert i Frankrike. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
En kvinne forsøker å beskytte seg mot Wuhan-viruset i Beijing. Det første dødsfallet i Europa er nå registrert i Frankrike. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas utenriksminister Wang Yi forsikrer at landet er fast bestemt på å utkjempe og vinne krigen mot covid-19-viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– President Xi Jinping har erklært krig mot epidemien, statsministeren har besøkt Wuhan og sett arbeidet som gjøres der, og hele nasjonen kjemper med selvoppofrelse, sa Wang fra scenen på sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Han sier at Wuhan, der utbruddet startet, ikke står alene, men at hele landet står skulder ved skulder med «sin brødre og søstre».

– Vitenskapsfolk og forskere jobber dag og natt. Byggearbeidere sto på døgnet rundt for å bygge et nytt sykehus på under 15 dager, og lokale helsearbeidere lar ikke kulda hindre dem i å sikre at alle får tilsyn, sa Wang.

Han la an en optimistisk tone og sa at det allerede er begynt å lysne. Wang mener også at Kinas økonomi vil klare seg gjennom virusutbruddet.

– Økonomien er godt plassert til å klare seg gjennom dette, og Kina vil komme styrket ut av epidemien, sa utenriksministeren og la til at «etter stormen kommer regnbuen».

Se video: Norsk overlege: – Dette viruset kan ta livet av hvem som helst