Politiet advarer: Ingen innser at toåringen kjemper for livet

Video: Politiet deler overvåkningsvideoen til advarsel og lærdom.

I et basseng fullt av voksne begynner et to år gammel barn å kjempe for livet sitt. Det skal gå flere minutter før noen innser hva som er i ferd med å skje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En to år gammel gutt var på badetur i bassenget på et hotell i Livonia i den amerikanske delstaten Michigan. Hendelsen fant sted 24. januar. Overvåkningsvideoen viser toåringen som setter seg på bassengkanten, før han til slutt hopper ut i vannet.

Bassenget er for dypt for gutten, som med en gang begynner å kave med armer og ben. Gutten er omringet av barn og voksne, men ingen fanger opp at han kjemper for livet.

Les også: 18 reddet fra drukning i sommer

Etter flere minutter oppdager en observant ni år gammel jente at gutten synker til bunnen av bassenget. Jenta løper til gudmoren sin, som kommer gutten til unnsetning. Takket være dem berget toåringen livet.

Nå deler politiet overvåkningsvideoen til advarsel og lærdom.

– Det dør gjennomsnittlig tre barn hver dag som følge av drukning. Takket være en ni år gammel jente og hennes gudmor kom gutten fra hendelsen uten større skader, skriver Livonia Police Department på deres Facebook-side.

Ifølge Center for Disease Control and Prevention er drukning blant de ledende årsakene til død blant barn i alderen to til fire år i USA.

Den ni år gamle jenta, hennes gudmor og to ambulansearbeidere er blitt hedret med ærespris for deres innsats. Nå ønsker politiet at folk skal ta lærdom av overvåkningsvideoen.

Les også: Hva betyr ordet drukningsulykke?

Se video: Her ser man at en badevakt kan bety liv eller død: