Pentagon bevilger mer penger til Trumps mur

Det amerikanske forsvarsdepartementet flytter på 3,8 milliarder dollar for å betale for grensemuren mellom USA og Mexico. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix
Det amerikanske forsvarsdepartementet flytter på 3,8 milliarder dollar for å betale for grensemuren mellom USA og Mexico. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske forsvarsdepartementet flytter 3,8 milliarder dollar på budsjettet for å betale for grensemuren mellom USA og Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig forlenger president Donald Trump den nasjonale unntakstilstanden han har erklært på grunn av migrantene som kommer over grensa til USA.

Pentagon opplyser at pengene skal brukes på den 285 kilometer lange betong- og stålbarrieren som Trump mener kan stoppe ulovlig innvandring til landet.

Den nye bevilgningen bidrar til at det amerikanske forsvaret på to år har flyttet til sammen 9,9 milliarder dollar i retning muren. Det skjer samtidig som amerikanske folkevalgte forsøker å hindre bevilgninger til byggingen av grensemuren.

Pentagon omtaler pengeflyttingen som et bidrag i kampen mot narkotikatrafikken, men Trump har gjort det klart at muren skal stoppe migranter fra sør.

De om lag 35 milliarder kronene blir tatt fra ulike program for innkjøp av taktiske kjøretøy og fartøy til ulike avdelinger i det amerikanske forsvaret.