Rekord-astronaut sier hun føler seg bra

Nasa-astronauten Christina Koch vendte tilbake til jorden etter 328 dager på Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: Sergei Ilnitsky via AP / NTB scanpix
Nasa-astronauten Christina Koch vendte tilbake til jorden etter 328 dager på Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: Sergei Ilnitsky via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bortsett fra noen ømme muskler, sier Nasa-astronauten Christina Koch at hun tilpasser seg livet på jorda igjen etter 328 dager i rommet.

Koch vendte tilbake til jorden etter 328 dager på Den internasjonale romstasjonen (ISS) og ble dermed kvinnen som vært lengst i verdensrommet.

En uke etter at astronauten landet på jorda, møtte hun pressen for å fortelle om hvordan det var å være tilbake på jorda og oppleve tyngdekraften igjen.

– Jeg føler meg som en to uker gammel baby som må jobbe for å holde oppe mitt eget hode, sa Koch.

Koch kom hjem til et kjøkken fullt av chips og salsa, noe av det hun savnet mest da hun var på romstasjonen. Bare tre dager etter at hun landet i Kasakhstan var hun på stranden med ektemannen og deres hund kalt LBD.

Den 41 år gamle ingeniøren fra Michigan reiste til Den internasjonale romstasjonen i mars. Sammen med Nasa-kollega Jessica Meir gjennomførte hun i oktober den første romvandringen i historien utført av to kvinner.

Tre astronauter er fortsatt på stasjonen, blant dem Jessica Meir.

Personvernpolicy