Venzuelas opposisjonsleder har vendt hjem

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó ankom tirsdag hovedstaden Caracas etter en utenlandstur som blant annet inkluderte med et møte med president Donald Trump. Her fra et møte i Brussel i januar. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó ankom tirsdag hovedstaden Caracas etter en utenlandstur som blant annet inkluderte med et møte med president Donald Trump. Her fra et møte i Brussel i januar. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Juan Guaidó ankom tirsdag flyplassen i hovedstaden Caracas etter en risikabel utenlandstur som blant annet inkluderte med et møte med president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guaidó ble møtt av både tilhengere og motstandere på flyplassen. Utenfor ropte en sint folkemengde «Skitne diktator!» og «Kom deg ut!» mot opposisjonslederen. Noen kastet trafikk-kjegler mot bilen han satt i, mens tilhengere svarte med å rope: «Guaidó! Guaidó!».

Opposisjonslederen reiste til USA og Europa for å søke støtte til å kaste den sittende presidenten Nicolás Maduro. Høydepunktet på turen var da Guaidó møtte USAs president Donald Trump i Det hvite hus, og Trump anerkjente Guaidó som den legitime presidenten i Venezuela.

– Jeg tar med meg forpliktelsen fra den frie verden, som er villig til å hjelpe oss gjenreise demokratiet og friheten, skrev Guaidó på Twitter før han kom hjem.

– Vi skal starte en ny bevegelse, skrev han.

Opposisjonslederen forlot Venezuela i midten av januar. Han brøt et reiseforbud han var pålagt av høyesterett og satte så en trygg hjemkomst i fare.

Maduro gjorde en opptreden på statlig TV samme dag som Guaidó vendte hjem. Der lovet den sittende presidenten nye busser og utvidede ruter, men han nevnte ikke opposisjonslederens hjemkomst.