Pentagon hever tallet på skadde etter angrep i januar

Det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak ble varslet på forhånd, og soldatene der hadde derfor søkt dekning. Foto: AP / NTB scanpix
Det iranske missilangrepet mot Ain al-Asad-basen i Irak ble varslet på forhånd, og soldatene der hadde derfor søkt dekning. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske forsvaret økte mandag igjen tallet på skadde soldater etter angrepet mot amerikanske baser i Irak i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen har 109 soldater fått mindre hodeskader etter Irans angrep mot to amerikanske baser. Av disse har 76 reist hjem til USA, opplyser forsvarsdepartementet.

De fleste skadde ble behandlet i Irak, men mange ble fraktet til sykehus i Tyskland for videre undersøkelser.

Tallet på skadde har steget jevnt siden angrepet 8. januar. President Donald Trump sa først at ingen soldater ble skadd i angrepet. Deretter ble det meldt om elleve skadde, før tallet steg til 34 i slutten av januar.

Iran har sagt at angrepet var et svar på USAs likvidering av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad fem dager tidligere.

– Det er ingen norske soldater som er rapportert å ha kommet til skade som følge av angrepet, sier oberst Frank Sølvsberg, talsperson i Forsvaret, til ABC Nyheter.