Over 1.000 døde av Wuhan-viruset

Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1.000, opplyser kinesiske myndigheter. I den hardt rammede provinsen Hubei har dødstallet økt med over 100 på ett døgn. Her desinfiseres stengte butikker i storbyen Wuhan. Foto: Cheng Min / Xinhua via AP / NTB scanpix
Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1.000, opplyser kinesiske myndigheter. I den hardt rammede provinsen Hubei har dødstallet økt med over 100 på ett døgn. Her desinfiseres stengte butikker i storbyen Wuhan. Foto: Cheng Min / Xinhua via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1.000, opplyser kinesiske myndigheter. Over 42.600 er smittet av det nye coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det eksakte tallet på døde på landsbasis i Kina økte til 1.016 tirsdag. Økningen kommer etter at det ble meldt om 108 nye dødsfall. 103 av dem i Hubei-provinsen, der utbruddet startet.

I den daglige oppdateringen bekrefter helsemyndighetene i Hubei at 2.097 flere personer er smittet av det nye coronaviruset i provinsen. Til sammen er det nær 2.500 nye smittede i hele Kina.

Det bringer tallet på bekreftede smittetilfeller i Kina opp i mer en 42.600. Tallet er basert på tidligere tall offentliggjort av myndighetene.

Viruset dukket først opp på et marked i byen Wuhan i Hubei-provinsen, der det ble solgt en rekke levende dyr og dyreprodukter, trolig også utrydningstruede pangoliner.

Kinas president Xi Jinping møtte mandag medisinsk personell og pasienter på et sykehus i Beijing. Han sa at Kina var klar til å innføre flere tiltak for å begrense spredningen av viruset, opplyser den statlige kringkasteren CCTV.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et team fra Verdens helseorganisasjon (WHO) bestående av internasjonale eksperter kom til Kina mandag. Før avreise uttrykte WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus bekymring for at det var oppdaget noen smittetilfeller hos personer utenfor Kina som ikke hadde reist til landet.

I Storbritannia er det nå registrert åtte tilfeller, og myndighetene advarer om at utbruddet av Wuhan-viruset er en alvorlig trussel.