Vanæret prins går glipp av flaggdag og forfremmelse

Prins Andrew blir verken hedret med offentlig flagging eller en ekstra stjerne på uniformsjakken når han fyller 60 senere i måneden. Foto: Scanpix
Prins Andrew blir verken hedret med offentlig flagging eller en ekstra stjerne på uniformsjakken når han fyller 60 senere i måneden. Foto: Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Offentlige bygg skal ikke flagge for prins Andrew på 60-årsdagen hans, og en tradisjonell militær forfremmelse er utsatt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske regjeringen vil gi landets kommuner beskjed om at de ikke trenger å flagge 19. februar, selv om fødselsdagene til dronning Elizabeths barn vanligvis er offentlige flaggdager. Den formelle begrunnelsen er at prinsen «inntil videre har trukket seg fra offisielle oppgaver», skriver The Guardian.

Den britiske tronarvingens lillebror har vært i trøbbel med både familien og offentligheten etter at han i et TV-intervju forsvarte vennskapet sitt med nå avdøde Jeffrey Epstein.

Den overgrepsdømte amerikanske milliardæren var fengslet og anklaget for menneskehandel med mindreårige jenter da han i tok sitt eget liv i august.

Prins Andrew skulle etter planen også blitt forfremmet til admiral på bursdagen, men han har bedt om at den hederen utsettes på ubestemt tid, melder BBC. Prinsen var aktiv i marinen fra 1979 til 2001 og tjenestegjorde i Falklandskrigen. I likhet med sin nevø, arveprins William, var han helikopterpilot.

Selv om han altså for lengst har lagt den militære karrieren på hyllen, er det tradisjon for at de fremste medlemmene av kongehuset forfremmes til stadig høyere grader, som om de fortsatt er i tjeneste.