Kina starter etterforskning etter at virusvarsler døde

Den kinesiske legen som først meldte fra om Wuhan-viruset, 34 år gamle Li Wenliang, er død etter selv å ha blitt smittet av det nye coronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
Den kinesiske legen som først meldte fra om Wuhan-viruset, 34 år gamle Li Wenliang, er død etter selv å ha blitt smittet av det nye coronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kina etterforsker dødsfallet til Li Wenliang, legen som først oppdaget og varslet om Wuhan-viruset og som selv ble smittet av det.

Sykehuset i Wuhan bekreftet torsdag at Li døde, bare 34 år gammel.

Li var spesialist på øyesykdommer og ble smittet av Wuhan-viruset etter å ha behandlet noen av de første tilfellene.

I desember var han en av åtte leger ved sykehuset som ble straffet av politiet i Wuhan etter å ha diskutert det de mente måtte være et nytt sars-lignende coronavirus i sosiale medier.

I januar kritisert Kinas høyesterett Wuhan-politiet for å ha straffet legene og fastslo at omfanget av utbruddet trolig hadde blitt mindre «dersom publikum hadde festet lit til ryktene» om viruset tidligere.

Minst 31.000 mennesker er nå smittet av viruset i Kina, der det hittil har kostet 630 liv.

Viruset har stort sett bare tatt livet av eldre og syke personer med svekket helse, og gjennomsnittsalderen for de døde er ifølge kinesiske myndigheter over 70 år.

Det er ikke kjent hva Li døde av, men dette skal nå etterforskes av Kinas antikorrupsjonsmyndigheter.

Ifølge myndighetene skal nå et team reise til Wuhan og gjennomføre «en omfattende etterforskning av spørsmål som involverer dr. Li Wenliang».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært