Xi: Trygg på at Kina vil bekjempe virusepidemien

Helsearbeidere frakter en pasient ved feltsykehuset i Wuhan, der det nye coronaviruset først ble oppdaget. Kinas president Xi Jinping sier de er trygge på at de kommer til å bekjempe viruset. Foto: AP / NTB scanpix
Helsearbeidere frakter en pasient ved feltsykehuset i Wuhan, der det nye coronaviruset først ble oppdaget. Kinas president Xi Jinping sier de er trygge på at de kommer til å bekjempe viruset. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas president Xi Jinping skal ha sagt i en telefonsamtale med sin amerikanske motpart Donald Trump fredag at han er trygg på at de vil bekjempe Wuhan-viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kinesiske presidenten snakket med Trump på telefon om det nye coronaviruset fredag.

Ifølge den statlige kringkasteren CCTV understreket Kina at de «ikke har spart på noe» i forbindelse med å bekjempe epidemien.

Xi sa i samtalen at Kina var «trygg på og i stand til å bekjempe epidemien», og «den langsiktige trenden av Kinas økonomiske utvikling til det bedre vil ikke endre seg», ifølge CCTV.

I en uttalelse fra Det hvite hus uttrykker Trump tillit til Kinas styrke og utholdenhet til å takle utfordringen rundt virusutbruddet.

– De to lederne ble enig om å fortsette den omfattende kommunikasjonen og samarbeidet mellom dem, heter det fra Det hvite hus.

Utbruddet av det nye coronaviruset ble oppdaget i millionbyen Wuhan sent i fjor. Siden har over 31.000 blitt smittet av viruset og har kostet over 630 mennesker livet, de aller fleste i Kina.

Xi kaller kampen mot viruset for «folkets krig», og han fortalte Trump at Kina har iverksatt en landsomfattende mobilisering i kampen mot viruset, blant annet ved å innføre strenge forebyggings- og kontrolltiltak, melder CCTV.