Varmerekord i Antarktis

<p>Ifølge nye klimamodeller kan klimamålene i Parisavtalen allerede være døde, fordi forskere kan ha undervurdert oppvarmingspotensialet til CO2. Her smeltende is fra isbreer som kalver ut i Kongsfjorden ved Ny-Ålesund på Svalbard.</p>
Ifølge nye klimamodeller kan klimamålene i Parisavtalen allerede være døde, fordi forskere kan ha undervurdert oppvarmingspotensialet til CO2. Her smeltende is fra isbreer som kalver ut i Kongsfjorden ved Ny-Ålesund på Svalbard. Foto: Are Føli / NTB scanpix

Argentinsk Antarktis hadde torsdag sin varmeste dag som noensinne er blitt registrert, siden målingene startet i området.

Gradestokken viste 18,3 grader på en argentinsk forskningsstasjon i Antarktis torsdag, ifølge Argentinas meteorologiske institutt.

Temperaturrekorden ble satt midt på dagen ved forskningsstasjonen Esperanza. Ifølge meteorologene er det den høyeste temperaturen som noen gang er blitt registrert siden 1961.

Forrige temperaturrekord var på 17,5 grader, og den ble satt 24. mars 2015.

Ved Argentinas forskningsstasjon Marambio i Antarktis ble det også satt temperaturrekord torsdag. Gradestokken på stasjonen viste 14,1 grader. Det er den høyeste temperaturen for februar siden 1971. Den forrige rekorden var på 13,8 prosent, satt 24. februar 2013.

VIDEO: Varmen forandrer Arktis for alltid

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært