Irak og Russland diskuterer tettere militært samarbeid

Demonstranter holder opp et banner med påskriften «Iran ut, USA ut, Bagdad er fritt» under en av flere protester dette året i den irakiske hovedstaden, der situasjonen er svært anstrengt. Nå diskuterer Irak og Russland muligheten for å styrke den militære samordningen dem imellom. Foto: Qassim Abdul-Zahra / AP / NTB scanpix
Demonstranter holder opp et banner med påskriften «Iran ut, USA ut, Bagdad er fritt» under en av flere protester dette året i den irakiske hovedstaden, der situasjonen er svært anstrengt. Nå diskuterer Irak og Russland muligheten for å styrke den militære samordningen dem imellom. Foto: Qassim Abdul-Zahra / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Irak og Russland diskuterer muligheten for å styrke den militære samordningen, opplyser det irakiske forsvarsdepartementet.

Nyheten kommer på et tidspunkt hvor forholdet mellom USA og Irak er anstrengt og etter et møte mellom høytstående militære i Irak og den russiske ambassadøren.

Den irakiske hærsjefen Othman al-Ghanimi roser Russlands rolle i kampen mot IS og sier Russland har bidratt med «avansert og effektivt utstyr og våpen» som har vært viktig i mange slag.

Det er usikkerhet rundt USAs framtidige tilstedeværelse i Irak etter at USA likviderte den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad 3. januar. Den irakiske nasjonalforsamlingen har erklært den USA-ledede koalisjonen mot IS for uønsket, men de to landene har gjenopptatt det militæret samarbeidet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært