To lettere skadd under røykutvikling i gruve i Sverige

HEDEMORA, SVERIGE 20200206. Räddningstjänst på plats vid Garpenbergs gruva, i Hedemora kommun. Flera personer är fast i gruvan, skriver Expressen. Enligt polisen är det en maskin som har fattat eld och arbetare har uppsökt skyddsrum. Det finns enligt polisen 70–80 personer nere i gruvan. Foto: Niklas Hagman/TT / NTB scanpix
HEDEMORA, SVERIGE 20200206. Räddningstjänst på plats vid Garpenbergs gruva, i Hedemora kommun. Flera personer är fast i gruvan, skriver Expressen. Enligt polisen är det en maskin som har fattat eld och arbetare har uppsökt skyddsrum. Det finns enligt polisen 70–80 personer nere i gruvan. Foto: Niklas Hagman/TT / NTB scanpix Foto: Niklas Hagman/tt / NTB scanpix

Rundt 130 personer måtte søke dekning i et tilfluktsrom da det begynte å ryke fra en maskin 850 meter under jorden i en gruve i Sverige. To ble lettere skadd.

Nødetatene fikk melding om brann i Garpenberg-gruva like før klokken 14.

– Da redningstjenesten kom fram kunne man konstatere at det var røykutvikling og ingen brann. Senere ble det gjort en temperaturkontroll med varmekamera som viste at det var lav temperatur, sier redningsleder Lars-Göran Morén til SVT.

Ifølge kanalen er det 46 tilfluktsrom i gruva med luft som rekker til 239 personer i åtte timer. Garpenberg-gruva ligger ved Garpenberg, et tettsted i Hedemora kommune i Dalarnas län.

– Vi skal nå rolig og systematisk forsøke å få alle opp sammen med redningstjenesten. Det er røyken som bekymrer oss mest, sa Klas Nilsson, kommunikasjonssjef i Boliden til Aftonbladet tidligere i ettermiddag.

Gruva ligger ved Garpenberg, et tettsted i Hedemora kommune i Dalarnas län.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært