To panserkjøretøy stjålet fra det svenske forsvaret

Det svenske forsvaret er frastjålet to pansrede personellkjøretøy av denne typen, kjent under kallenavnet Galten. Foto: TT / NTB scanpix
Det svenske forsvaret er frastjålet to pansrede personellkjøretøy av denne typen, kjent under kallenavnet Galten. Foto: TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett av de pansrede personellkjøretøyene som er stjålet fra det svenske forsvaret i Enköping, er funnet utenfor Västerås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ettermiddag opplyser det svenske forsvaret at den ene av de to stjålne bilene har kommet til rette.

– Det vi gjør nå er å sikre spor og gjennomfører en teknisk etterforskning, sier Jonas Eronen, presseansvarlig ved politiet i region Mitt.

Ingen er så langt pågrepet.

Det ble torsdag sendt ut en riksdekkende etterlysning etter de to bilene, som veier 7 tonn hver og bør være lette å få øye på i trafikken.

De firehjulsdrevne jeepene går under kallenavnet Galten og er over 5 meter lange og hele 2,8 meter høye. De brukes hovedsakelig til transport av personell og er beskyttet både mot skudd, landminer og granater.

Innbruddet på forsvarets eiendom ble oppdaget onsdag ettermiddag, og politiet etterforsker det de omtaler som grovt tyveri. De har foreløpig ikke gitt flere detaljer om hendelsen.

Forsvaret skriver i en kort uttalelse at innbruddet skjedde mellom 4. og 5. februar.

Ingen ammunisjon, eksplosiver eller våpen var lagret i garasjen bilene ble stjålet fra.