WHO styrker kampen mot feilinformasjon om Wuhan-viruset

Indonesiere fikk seg en «dusj» med desinfiseringsmiddel da de landet i Batam i Indonesia fra Wuhan i Kina søndag. Det florerer mye feilinformasjon om Wuhan-viruset, og WHO sier de nå har styrket arbeidet mot dette. Foto: AP / NTB scanpix
Indonesiere fikk seg en «dusj» med desinfiseringsmiddel da de landet i Batam i Indonesia fra Wuhan i Kina søndag. Det florerer mye feilinformasjon om Wuhan-viruset, og WHO sier de nå har styrket arbeidet mot dette. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens helseorganisasjon (WHO) har gitt kommunikasjons- og sosiale medier-teamet i oppgave å bekjempe feilinformasjonen som florerer om Wuhan-viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utbruddet og responsen fra 2019-nCoV har ført til en massiv «infoepidemi» – en overflod av informasjon – noen nøyaktige, andre ikke, sa WHO i en uttalelse søndag.

Ved å bruke den offisielle forkortelsen for viruset sa WHO at flommen av informasjon har gjort det vanskelig for folk å skille mellom myter og fakta.

Helseorganets team jobber døgnet rundt for å identifiserte de vanligste ryktene som kan utgjøre en folkehelserisiko, for eksempel falske forebyggingstiltak og kurer.

Et av spørsmålene som Verdens helseorganisasjon har fått, er om røyk og gass fra fyrverkeri kan forhindre 2019nCoV. Nei, er svaret fra WHO. De sier at selv om fyrverkeri kan forårsake brannskader og irriterte øyne, hals og lunger, ødelegger det ikke viruset.

De sier de også har fått spørsmål om det er trygt å bestille pakker fra Kina, og de forklarer at det er trygt å motta brev og pakker fra det virusrammede landet.

– Fra tidligere analyser vet vi at coronaviruset ikke overlever lenge på gjenstander, for eksempel pakker eller brev, uttaler byrået.

De advarte også folk mot å bruke oljer eller kjemikalier for å forhindre infeksjoner.

Det finnes ingen vaksine mot viruset. Over 360 mennesker har død av viruset så langt.