20 evakuerte har symptomer på Wuhan-virus

Omkring 20 av de 250 personene som ble fløyet til Frankrike fra Kina søndag på grunn av utbruddet av Wuhan-viruset, viser symptomer på smitte.

– Rundt 20 personer som hatt symptomer, blir værende igjen på landingsstripa, sier Frankrikes helseminister Agnes Buzyn.

Det er både franskmenn og andre ikke-europeiske nasjonaliteter blant dem. Av de 250 som var om bord i flyet, er 64 franske statsborgere. Det er evakuerte fra 30 ulike nasjonaliteter.

Samtidig landet flyet med de elleve evakuerte svenskene ved 21-tiden på Arlanda utenfor Stockholm, ifølge svenske medier. Ingen av dem skal være smittet av viruset. Flyet lettet fra den kinesiske byen Wuhan natt til søndag.

Svenskene reiste til Europa sammen med hundrevis av andre europeiske borgere. Det er franske myndigheter som står bak evakueringsinnsatsen.

Det er frivillig for de evakuerte om de ønsker kontakt med det svenske helsevesenet fremover.

– Det er ikke aktuelt med avansert testing. Det er ikke nødvendig, sier statlig epidemiolog Anders Tegnell i den svenske folkehelsemyndigheten.

Når de svenske statsborgerne lander vil de transporteres til hjemstedene sine. De vil videre oppfordres til å holde kontakt med den lokale helsetjenesten i to uker fremover.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært