Frankrike sender 600 soldater til Sahel-regionen

Frankrike sender 600 soldater til Sahel-regionen i Afrika, opplyser den franske forsvarsministeren Florence Parly, her under et besøk i USA.
Frankrike sender 600 soldater til Sahel-regionen i Afrika, opplyser den franske forsvarsministeren Florence Parly, her under et besøk i USA. Foto: Jose Luis Magana / AP

Frankrike sender ytterligere 600 soldater til den afrikanske Sahel-regionen for å bekjempe ekstremister, opplyser forsvarsminister Florence Parly.

De fleste forsterkningene vil være utplassert i grenseområdet mellom Mali, Burkina Faso og Niger.

– En annen del av forsterkningene vil være direkte engasjert i militæralliansen G5, for å følge dem i kamper, sier den franske forsvarsministeren Florence Parly.

Den afrikanskledede militærstyrken G5 Sahel Joint Force er satt inn i Sahel-området for å bekjempe terrorgrupper og stoppe organisert kriminalitet og menneskesmugling.

Etter utsendelsen vil det være totalt 5.100 franske soldater i regionen. Den franske presidenten Emmanuel Macron og de andre lederne for militæralliansen G5 lanserte en ny plan for å bekjempe jihadister 13. januar.

Burkina Faso, Mali og Niger har opplevd hyppige angrep fra ytterliggående islamister siden 2015. Ifølge FN er om lag 4.000 mennesker drept i slike angrep i de tre landene i Sahel-regionen de siste tre årene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært