Første Wuhan-dødsfall utenfor Kina meldt på Filippinene

Video: Helseministeren: – Pasienten var på bedringens vei, så ble helsetilstanden kraftig forverret i løpet av 24 timer.

Det første dødsfallet av Wuhan-viruset utenfor Kina ble registrert på Filippinene lørdag da en mann fra Kina døde i Manila.

Landets helsedepartement opplyser at en 44 år gammel kinesisk mann fra Wuhan ble lagt inn på sykehus 25. januar med typiske symptomer på Wuhan-viruset - hoste, feber og sår hals.

Han fikk etter hvert lungebetennelse, og selv om han først syntes å bli bedre, ble tilstanden gradvis forverret de siste 24 timene før han døde.

Mannens 38 år gamle samboer, også hun fra Wuhan, var den første som testet positivt for viruset på Filippinene. Hun ligger fortsatt i isolat i Manila.

De to kom til Filippinene fra Hongkong 21. januar. De er de eneste som er registrert med virussmitten hittil på Filippinene.

Antall døde av viruset i Kina økte lørdag til 304. Utenfor Kina er det registrert over 100 smittede i USA, Australia, Asia og Europa, men ingen døde før lørdagens dødsfall på Filippinene.

Video: En svensk kvinne i 20-årene har fått påvist smitte:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært