Wuhan-viruset påvist på Kanariøyene

Video: Wuhan-viruset påvist på Kanariøyene. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wuhan-viruset er påvist hos en mann på Kanariøyene. Tilfellet er Spanias første.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen det dreier seg om, befinner seg på øya La Gomera, melder Reuters.

Den smittede er en av fem personer som torsdag ble plassert i karantene på øya, opplyser det spanske helsedepartementet. Årsaken var at noen av de fem hadde vært i kontakt med en tysk mann som var smittet med Wuhan-viruset.

La Gomera er den tredje minste av Kanariøyene. Øya har rundt 23.000 innbyggere.

Hentes hjem

Ingen av de fire danskene som fredag ble hentet hjem fra Kina, viser tegn på smitte av Wuhan-viruset, opplyser det danske helsedepartementet.

De fire kom med fly til Roskilde lufthavn og måtte gjennom en sjekk.

– Det er en riktig god nyhet at de fire borgerne som landet i Danmark, ikke har symptomer på det nye coronaviruset, sier helseminister Magnus Heunicke.

Minst én norsk statsborger som er evakuert fra Wuhan, ble fredag fløyet med et dansk militærfly fra Madrid til Danmark, ifølge danske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet i Norge har bare bekreftet at én norsk statsborger var på et britisk fly fra Wuhan fredag, men ville ikke gå ut med flere detaljer av hensyn til taushetsplikten.

By isolert

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang, først og fremst for eldre og personer med svekket helse.

Flere land har hentet ut sine statsborgere fra storbyen Wuhan, som ligger i Hubei-provinsen og som er området hvor de aller fleste både er syke og har omkommet som følge av smitten. Hele området, med over 50 millioner innbyggere, er stengt ned av myndighetene.