Britisk avis: Brexit skjedde!

Brexit got done! skriver tabloidavisa Daily Mail, etter at Storbritannia omsider er offisielt ute av EU.

Utmeldingen av unionen skjedde formelt ved midnatt natt til lørdag, etter at statsminister Boris Johnson utallige ganger har krevd «get brexit done».

Over Daily Mails tittel i sin nettutgave er det bilder av et feirende folkehav av brexit-tilhengere på Parliament Square i London.

Den mer venstreorienterte og EU-orienterte avisa The Guardian forsøker på sin side å helle litt kaldt vann i blodet til dem som nå tenker «oppdrag utført». Brexit er på ingen måte «done», fastslår avisa, som minner om at Storbritannia nå skal i gang med omfattende handelsforhandlinger med EU.

Konservative The Telegraph skriver at Johnson gjør forberedelser for å kunne innføre omfattende grensekontroll av varer fra EU-land. Formålet skal være å øke presset på EU i de kommende forhandlingene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært