Unntakstilstand i Australias hovedstad på grunn av skogbrann

Røyk fra skogbrannene over en fjellkjede sør for Canberra. Det er erklært unntakstilstand i Australias hovedstad på grunn av skogbrannene, og boliger i forstedene sør for hovedstaden kan stå i fare.
Røyk fra skogbrannene over en fjellkjede sør for Canberra. Det er erklært unntakstilstand i Australias hovedstad på grunn av skogbrannene, og boliger i forstedene sør for hovedstaden kan stå i fare. Foto: Rod Mcguirk / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er erklært unntakstilstand i området rundt Australias hovedstad Canberra på grunn av en skogbrann som herjer rett sør for byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kombinasjonen av ekstrem varme, vind og et tørt landskap gjør at forstedene sør i Canberra vil være i fare de neste dagene, sier Andrew Barr, leder for delstatsregjeringen i Canberra-området.

Skogbrannen i Namadgi-nasjonalparken, som ligger i både Canberra og delstaten New South Wales, har allerede ført til at 18.500 hektar skog har brent ned. Det tilsvarer nesten 8 prosent av territoriets landområde.

Barr sier brannen er uforutsigbar og advarer om at den kan bli «ustyrlig». Boliger i forstedene sør for hovedstaden kan stå i fare på grunn av brannen.