Kvinne krever at Donald Trump avgir DNA-prøve

VIDEO: Se Trump avvise påstandene

Advokaten til en kvinne som hevder å ha blitt voldtatt av Donald Trump på 1990-tallet, krever at presidenten avgir DNA-prøve.

Elle-spaltisten E. Jean Carroll hevder at hun ble voldtatt av Donald Trump i et prøverom i en butikk for eksklusive kvinneklær på Manhattan på midten av 1990-tallet.

Ifølge Carroll kom hun ved en tilfeldighet i snakk med Trump i butikkens undertøysavdeling, der han angivelig skulle kjøpe en gave til en kvinnelig bekjent.

Trump skal ha fulgt etter henne inn i et av prøverommene, der han ifølge Carroll trakk opp kjolen hennes, rev ned tightsen hun hadde under og voldtok henne.

– Hun ikke min type

Carroll har tidligere fortalt om den angivelige voldtekten i et intervju, og hun kommer i neste måned også med en bok.

– Donna Karan-kjolen jeg hadde på meg henger fortsatt på baksiden av garderobedøren min, og den har ikke vært brukt eller vasket siden den kvelden, fortalte hun i intervjuet i juni.

Trump nektet for noensinne å ha møtt Carroll, som han anklager for å lyve.

– For det første er hun ikke min type, for det andre skjedde det ikke, har han tidligere uttalt i et intervju med The Hill.

Torsdag kommenterte han igjen anklagene (se video øverst i saken).

– Jeg har ingen anelse hvem denne kvinnen er. Dette er en kvinne som også har anklaget andre menn om slikt. Som dere vet. Det er totalt falske beskyldninger. Jeg tror hun var gift, som jeg har lest. Jeg vet ingenting, uttalte Trump da han møtte pressen.

– Det hun har gjort er fryktelig ... det som foregår, fremholdt presidenten.

– Vi har bedt om en enkel spyttprøve

Carroll svarte med å saksøke ham for ærekrenkelser, og advokaten hennes Roberta Kaplan krever nå at presidenten avgir en DNA-prøve for å sammenligne den med DNA-spor funnet på kjolen.

– Vi har bedt om en enkel spyttprøve fra Trump for å teste DNA, og det fins ingen gyldig grunn for ham til å motsette seg dette, sier Kaplan.

– Uidentifisert mannlig DNA-materiale på kjolen kan bevise at Donald Trump ikke bare vet hvem jeg er, men også at han overfalt meg i et prøverom hos Bergdorf Goodman og at han ærekrenket meg ved å lyve om det og svertet meg, sier Carroll i en kunngjøring.

Trumps advokater har tidligere forsøkt å stanse søksmålet Carroll har anlagt mot presidenten, men fikk ikke medhold hos en dommer på Manhattan tidligere i måneden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden