Greta Thunberg registrerer eget navn og «Fridays For Future» som varemerke

<p></p><p>Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (17) deltok forrige uke på toppmøtet i Davos i regi av Verdens økonomiske forum. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix</p>
Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (17) deltok forrige uke på toppmøtet i Davos i regi av Verdens økonomiske forum. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: Bernat Armangue / AP

Klimaaktivisten Greta Thunberg har registrert sitt eget navn og slagordet «Fridays For Future» som varemerke for å unngå forfalskning.

– Navnet mitt og #FridaysForFuture-bevegelsen blir stadig vekk brukt kommersielt uten noen form for samtykke, skriver Thunberg på Instagram.

Ifølge den svenske klimaaktivisten har det vært tilfeller av markedsføring, salg av produkter og pengeinnsamling i hennes og bevegelsens navn.

I tillegg har folk ved flere anledninger utgitt seg for å være henne eller representere henne for å komme i kontakt med profilerte og høytstående personer, ifølge Thunberg.

Hun sier at hun ikke har noen interesse av å gjøre det for egen vinning, men at det måtte gjøres likevel for å beskytte bevegelsen og det den står for.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden