Da babyen gråt midt på havet, begynte redningsarbeideren å synge

VIDEO: Se den rørende videoen. Foto: SOS MEDITERRANEE France via Storyful
Artikkelen fortsetter under annonsen

På 72 timer reddet Ocean Viking 407 migranter. En av dem en gråtende baby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gråten til babyen er til å ta og føle på. Har man barn kjenner man seg igjen. Vi vet ingenting om hverken barn eller foreldre. Hvor de kom fra. Om de satt i båten sammen med den lille babyen.

Se og hør i video over

Vi vet det er på natten og vi vet det er i Middelhavet, hvor så mange mennesker - store som små - har mistet livet i drukningsdøden. Desperate i søken på et nytt og bedre liv. Bort fra krig, bort fra sult og bort fra fattigdom. Noen vil heve livsstandarden, mens andre vil beholde livet.

Bakgrunn: Ocean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag

Ifølge organisasjonen SOS Mediterranee France er det viktig å sørge for at panikken ikke brer om seg i båtene migrantene kommer i. At ingen faller ut av båtene som ofte er fylt til randen. Det handler om å holde på roen.

Akkurat dette var nok det redningsarbeideren om bord i Ocean Viking tenkte da babyen begynte å gråte. Å beholde roen, og trøste det lille barnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen begynner å synge en fransk nattasang. Tonene treffer ikke helt på sangen «Dodo, l’enfant do.»

Og en liten stund finner babyen ro. I mørket. Midt på havet. Med en fremmed som synger som best han kan, i håp om å finne roen.

Siden helgen har det norskeide skipet Ocean Viking gjennomført fem aksjoner som har hentet opp i alt 407 migranter fra Middelhavet.