USA fraråder amerikanere å reise til Kina

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs helsemyndighet utvider sitt reiseråd og fraråder amerikanere å reise til Kina i sin helhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetenes første oppfordring var for amerikanerne om å ikke reise til Wuhan eller andre deler av Hubei-provinsen med mindre det var høyst nødvendig.

Mandag endret USAs senter for sykdomskontroll og forebygging sin oppfordring og fraråder innbyggerne å reise til Kina i sin helhet.

Viruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i begynnelsen av januar og har så langt kostet over 100 liv.

Utenriksdepartementet i Norge fraråder nordmenn å reise til Hubei-provinsen.

– Norske borgere på reise i Kina, herunder Hongkong, bør følge godt med på nyheter og være forberedt på forsinkelser og andre ulemper som følge av restriksjoner, råder UD.

Samtidig ber UD norske reisende om å registrere seg på reiseregistrering.no, slik at norske myndigheter kan nå dem med oppdateringer om situasjonen.

Det reelle tallet på smittede av coronaviruset er trolig i nærheten av 25.000, mot de over 4.000 bekreftede tilfellene, ifølge beregninger gjort i Hongkong.

Viruset er også påvist i Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Nepal, Vietnam, Saudi-Arabia, Singapore, USA, Frankrike, Tyskland og Australia.