Massivt valgnederlag for opposisjonen i Peru

Leder Keiko Fujimori for opposisjonspartiet Fuerza Popular ser ut til å gå på et massivt nederlag i valget i Peru. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Leder Keiko Fujimori for opposisjonspartiet Fuerza Popular ser ut til å gå på et massivt nederlag i valget i Peru. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonspartiet Fuerza Popular (FP) ser ut til å miste flertallet i Perus nasjonalforsamling etter søndagens valg, viser innledende valgresultater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidlig stemmetelling viser at FPs oppslutning er ut til å falle dramatisk, fra 36,3 prosent i 2016 til bare 6,9 prosent.

Partiet ledes av Keiko Fujimori, som er datteren til Perus tidligere president Alberto Fujimori. FP har hatt stort flertall i nasjonalforsamlingen, med 73 av 130 seter. Nå ligger partiet an til å bli det sjette største.

– Dette er Fujimorismens kollaps. Det er et veldig stort fall, et hardt slag, sier politisk analytiker Luis Benavente til AFP.

Valget ser ut til å bli en stor triumf for den sentrumshøyreorienterte presidenten Martin Vizcarra, som oppløste nasjonalforsamlingen i september og utlyste nyvalg, med mål om å få slutt på den politiske krisen i landet.

Valget ser ut til å føre til et parlament der ingen har majoritet, men der sentrumspartier, som trolig vil godta Vizcarras reformer mot korrupsjon, får flertall.

Reformene har tidligere blitt blokkert av PF.