Grammy-pris til norsk lydtekniker

Lydtekniker Morten Lindberg vant søndag Grammy-prisen «Best Immersive Audio Album» for utgivelsen «Lux».

«Lux» er utgitt sammen med dirigent Anita Brevik, Trondheimsolistene og Nidarosdomens Jentekor.

Lindberg har fra før 28 Grammy-nominasjoner , og kan kjempet mot en annen nordmann i kampen om den gjeve Grammy-prisen.

Gisle Kverndokks «Symphonic Dances», innspilt med Stavanger Symfoniorkester i Stavanger konserthus med amerikanske Ken-David Masur som dirigent, var også nominert i kategorien som hedrer den beste surroundlyden.

Men det var altså innspillingen fra Nidarosdomen som trakk det lengste strået. Steinar Larsen er daglig leder i Trondheimsolistene. Han mener prisen er viktig for Trondheim.

– Vi har jo vært på utdelingen i forbindelse med tidligere nomineringer, og da har folk i bransjen alltid reagert på at Morten (Lindberg) aldri har vunnet, så det var på tide for å si det mildt, sier Larsen til Adresseavisen.

Prisen kan også bidra til at internasjonale aktører får øynene opp for Nidarosdomens jentekor, tror dirigent Anita Brevik.

– Det er en helt fantastisk gruppe med jenter som jobber knallhardt for å holde det høye nivået som de faktisk gjør, sier hun til avisen.

«Lux» var ett av seks album som sørget for at Lindberg i tillegg var nominert i kategorien beste produsent. Den Grammy-prisen var det den prisbelønte produsenten Blanton Alspaugh som vant.

Også i fjor vant en nordmann pris under utdelingen, da Jay Z og Beyoncés album «Everything Is Love», der Fredrik William Ball fra Fredrikstad var medprodusent på tre låter, vant Grammy for kategorien Best Urban Contemporary Album.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden